Pavasara vēsmas žurnālu tirdzniecībā

Maijs mūsu izdevniecībā sācies cerīgi – pilnīgi visiem mūsu žurnāliem šajā mēnesī ir pieaudzis abonētāju skaits! Turklāt pieaugums vērojams gan drukāto versiju, gan digitālo aplikāciju abonēšanā. Acīmredzami piepildās apgalvojums, ka pašizolācija mājās daudziem saistās ar iespēju vairāk laika veltīt lasīšanai. Un kas gan var būt pozitīvāka lasāmviela par iecienītāko žurnālu!

Cilvēkiem pakāpeniski atgriežoties ielās un veikalos, arī žurnālu mazumtirdzniecība atgūstas salīdzinājumā ar marta un aprīļa mēnešiem. Patīkami, ka lasītāji ir novērtējuši mūsu iniciatīvu iepakot visus žurnālus maisiņos. Tādā veidā lasītājs var būt 100% drošs, ka izņemot žurnālu no maisiņa ir izslēgta jebkura iespēja inficēties. Pozitīvu pienesumu sniegusi arī lielveikalu un Narvesen iesāktā aktivitāte piegādāt pirkumus uz mājām – pietiekoši bieži šajos pirkuma grozos nonāk arī žurnāli.  

Līdz pieaugumu abonēšanā un pozitīvām tendencēm mazumtirdzniecībā var prognozēt, ka uz maija beigām tirdzniecības apjoms veikalos un kioskos būs sasniedzis pirmsepidēmijas līmeni un vienīgā iztrūkstošā tirdzniecības sadaļa saglabāsies slēgtās lidostas dēļ. Savukārt jūnijā, visticamāk, žurnālu kopējās pārdošanas jau pilnībā sasniegs iepriekšējo gadu apjomus.