Abonēto preses izdevumu skaits turpina augt – 2019.gadam kāpums par 18 000 abonementu

Noslēdzoties tradicionālajai trīs mēnešu abonēšanas kampaņai, Latvijas Pastā piegādes nodrošināšanai 2019.gadā saņemti 430 823 preses izdevumu abonementi jeb par 18 139 abonementiem vairāk nekā pirms gada. Joprojām palielinās ilgākam laika periodam, 10–12 mēnešiem, abonēto preses izdevumu īpatsvars kopējā abonementu skaitā. Iecienītos preses izdevumus jebkurā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā vai interneta vietnē www.abone.pasts.lv  iespējams abonēt arī pēc kampaņas noslēguma.

Drukāto preses izdevumu abonēšanas pieauguma stabila tendence vērojama jau otro gadu: noformēto abonementu skaits 2018.gadam palielinājās par 14 000 abonementu jeb 3,5% salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu, bet 2019.gadam tas audzis jau par 18 000 abonementu jeb 4,4% attiecībā pret pagājušo gadu.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, analizējot trīs mēnešu abonēšanas kampaņas rezultātus, norāda: “Abonēšanas kampaņā 2019.gadam īpaši izcēlām lasīšanas pozitīvo ietekmi uz labvēlīgu ikdienas paradumu veidošanu, pārfrāzējot Raini: Pastāvēs, kas lasīs! Kampaņas rezultāti mūs iepriecina, jo apliecina, ka sadarbībā ar izdevējiem esam precīzi uztvēruši gan esošo, gan topošo lasītāju noskaņojumu. Drukāto preses izdevumu lasīšana, tāpat kā pastkaršu un vēstuļu rakstīšana un sūtīšana, tomēr ir mūsdienīga dzīvesveida sastāvdaļa, neskatoties uz digitalizācijas laikmetu, kurā mēs visi dzīvojam.”

Visvairāk lasītāji abonē preses izdevumus ilgākam laika periodam – 10–12 mēnešiem, un šī ir pēdējo gadu augoša tendence, kas, iespējams, liecina par sabiedrības maksātspējas nostiprināšanos. Ilgākam laika periodam noformēto abonementu īpatsvars sasniedzis 66% no kopējā abonementu skaita, pieaugot par 4,4% pret analogu periodu pirms gada.   

No kopējā abonēto preses izdevumu apjoma 65,45% veido žurnāli.

Iecienītos preses izdevumus 2019.gadam iespējams abonēt arī pēc abonēšanas kampaņas noslēguma – Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējie izdevumi tiks piegādāti, sākot ar katra pilnā mēneša sākumu, bet ārvalstu drukāto mediju saņemšanas laiks būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un konkrētā abonementa cenu perioda.