Lilita
Lilit LOOK
Лилит
Лилит LOOK
Latvijas Architektūra
Latvijas Būvniecība
Copes Lietas
Клёвые Дела
GEO
Nezināmā Vēsture
Nezināmā Kara Vēsture
Baltic Business Quarterly
 

Nezināmā Vēsture

latviešu valodā
SANDRIS METUZĀLS, galvenais redaktors

Bagātīgi ilustrēts žurnāls, kas ļauj uz vēsturi paraudzīties no cita skatu punkta. Žurnāla mērķauditorija ir visu vecumu un dzimumu lasītpratēji latviešu valodā, kurus interesē vēstures mīklas, aizraujoši pagātnes notikumi, alternatīvi vēstures scenāriji un ievērojamu personu dzīvesstāsti.

Vēsture nav garlaicīga, to vienkārši ir jāprot interesanti pasniegt - tā uzskata žurnāla izdevēji. Ja vēsturi iesprosto obligātās skolu programmas sausā izklāsta un gadskaitļu rāmjos, tad tā tiešām var izraisīt žāvas. Taču patiesībā vēsturi veido neskaitāmi stāsti par cilvēkiem un notikumiem, kas sižeta ziņā neatpaliek no piedzīvojumu romāniem.

Vai zinājāt, ka skarbie vikingi savam laikam skaitījās ļoti tīrīgi, jo mazgājās vismaz reizi nedēļā? Un to, ka psihoanalīzes tēvs Zigmunds Freids tā arī nespēja pats sev palīdzēt pārvarēt atkarību no smēķēšanas, kas viņu beigu beigās iedzina kapā? Vai arī to, ka jau 90 gadus pirms “Rail Baltica” projekta tapšanas no Rīgas līdz Varšavai ar vilcienu varēja aizbraukt 20 stundās? Un to, ka slavenā spiega Štirlica prototips, ļoti iespējams, bija latviešu izcelsmes, bet leģendārais laupītājs Robins Huds patiesībā bija rūdīts rīkļurāvējs? To visu un daudz ko citu var uzzināt “Nezināmajā Vēsturē”. Ģēniju mūzas un dēmoni, leģendāri varoņi un ļaundari, pasaules dižākās kaujas, alternatīvas vēstures versijas, arhitektūras brīnumi un mākslas šedevri un vēsturisku kinofilmu misēkļi – tas viss atrodams “Nezināmajā Vēsturē”.

Nē, vēsture pilnīgi noteikti nav garlaicīga!

 
1.lapa

Vāki

2023/06
2023/02
2023/01
 
2022/12
2022/10
2022/08